UPM ProFi - uusi materiaali arkkitehdeille ja suunnittelijoille komposiittiprojekteihin

UPM ProFi komposiittiprojektit

​Suomessa, Saksassa ja Yhdysvalloissa suunnitellut sekä valmistetut UPM ProFi -tuotteet ovat kestävyydeltään omaa luokkaansa. Niille on myönnetty Green Good Design -palkinto, ja niitä on käytetty monissa kansainvälisesti palkituissa puumuovikomposiittiprojekteissa.

Vaikka UPM ProFi Design Deck- ja Classic Deck -terassit eroavat toisistaan ulkonäön ja tunnun puolesta, molempien huolto on helpompaa ja käyttöikä pitempi kuin perinteisten komposiittiterassimateriaalien.

Horizontal divider

Materiaali-innovaatio komposiittiprojekteihin

UPM:n tutkijat Suomessa kehittivät vuonna 2005 uuden materiaalin, joka ratkaisi samalla kertaa kaksi puumuovikomposiitteihin (WPC, wood plastic composite) liittyvää ongelmaa. Uuden komposiitin värinkesto ja tahrankestävyys olivat perinteisiä puumuovikomposiittilautoja paremmat. Lisäksi yli 50 % uuden komposiitin raaka-aineista saatiin tarramateriaalituotannon jätteistä, joita ei ollut aiemmin pystytty kierrättämään.

Lue lisää komposiittiterasseista »
UPM ProFi komposiittiprojektit | komposiittimateriaali
Horizontal divider

Aidosti ympäristöystävällinen

UPM ProFi -tuotteet

  • ovat kierrätettyjä ja kierrätettäviä
  • eivät sisällä PVC:tä eivätkä myrkkyjä
  • ovat hiilijalanjäljeltään pieniä
  • täyttävät LEED-sertifioinnin vaatimukset
Ympäristötietoa »
UPM ProFi komposiittiprojektit | Ympäristötietoa
UPM ProFi komposiittiprojektit | Ympäristömerkinnät
Horizontal divider

Ylivertaisia tuotteita perinteisiin puumuovikomposiittiterasseihin nähden

Tahrankestävyys voidaan saavuttaa vain koteloimalla kuidut täysin polymeeriin. Monissa perinteisissä komposiittiterassilaudoissa on teräsharjattu pinta, minkä vuoksi kuidut ovat avonaisia. Toiset komposiittilaudat ovat tahrankestäviä, mutta ohuen muovikerroksen vuoksi ne eivät näytä eivätkä tunnu luonnolliselta puulta. UPM ProFi -komposiittilautojen pintarakenne on tiivis ja ylivertaisen tahrankestävä, mutta se näyttää ja tuntuu luonnolliselta. Innovatiivinen materiaali sopii erinomaisesti projekteihin, jossa terassilta vaaditaan kauneutta ja kestävyyttä.

UPM ProFi komposiittiprojektit | Suljettu pinta
Iskunkestävyys riippuu oikean polymeerin valinnasta, hyvästä profiilin muodosta sekä kuitujen ja polymeerien suhteesta ja sidoksesta. Monet perinteiset komposiittiterassit halkeilevat kylmässä tai haurastuvat kuumassa ilmastossa. Kestäviksi suunniteltuja UPM ProFi -komposiittiratkaisuja on asennettu niin pohjoisen napapiirin tuntumaan kuin helteisiin ilmanaloihin.
UPM ProFi komposiittiprojektit | Värikestävyys
Patentoitu Rail Step -porraslautaratkaisu on esimerkki kokonaisvaltaisesta UPM ProFi -terassijärjestelmästä. Tyylikkäiden portaiden asentaminen porraslaudoista onnistuu vaivatta, ja niistä voidaan rakentaa myös kulutusta kestävät reunat terassiin. UPM ProFi -valikoimaan kuuluu monipuolinen valikoima lisätarvikkeita..​

Tuotteet »
UPM ProFi komposiittiprojektit | Tahrankestävyys

Yksi UPM ProFi -terassien suljetun pintarakenteen hyödyistä on se, että toisin kuin perinteiset komposiittiterassilaudat, ne voidaan asentaa tasaiselle pinnalle ilman kallistusta. Kuidut on koteluitu niin täydellisesti, että UPM ProFi -laudat säilyttävät kestävyytensä, vaikka ne asennettaisiin veteen.

UPM ProFi komposiittiprojektit | Iskunkestävyys
Koska UPM ProFi Design Deck -terassit on tehty ligniinittömistä selluloosakuiduista, niiden värikestävyys on parempi kuin perinteisten komposiittiterassilautojen. Puun sisältämä ligniini harmaantuu UV-valon vaikutuksesta, joten useimpia perinteisiä komposiittiterassilautoja ei ole saatavana vaaleissa ja kirkkaissa väreissä. UPM ProFi Design Deck-terassit tuovat raikkaan ja modernin ilmeen komposiittiprojekteihin.

UPM ProFi -terassien luonnollinen pintatekstuuri on pitävä niin märällä kuin kuivallakin kelillä.
UPM ProFi komposiittiprojektit | UPM ProFi Rail Step
Horizontal divider

Palkittu ja tunnustettu

​Uuden, kestävän kehityksen mukaisen UPM ProFi -materiaalin kehitystyö perustuu innovaatioon, joka on saavuttanut useita arvostettuja palkintoja. 

Tutustu UPM:n palkintoihin »
Tutustu UPM Biocomposites -liiketoiminnan palkintoihin »
UPM ProFi komposiittiprojektit | Palkittu ja tunnustettu komposiittimateriaali

Useat maineikkaat arkkitehdit ja suunnittelijat ovat valinneet UPM ProFin kaupallisiin ja julkisiin puumuovikomposiittiprojekteihin eri puolilla Eurooppaa.
 
UPM ProFi ja design-yhteistyö »

UPM ProFi komposiittiprojektit | Referenssikohteet 

Horizontal divider

Komposiittiprojektit - tekninen tukipalvelu arkkitehdeille ja suunnittelijoilleUPM ProFi -projektituki tarjoaa teknistä neuvontaa suuriin komposiittiprojekteihin.
Palveluun sisältyvät:

  • avustaminen terassien suunnittelussa ja optimaalisissa asennustekniikoissa suurissa puumuovikomposiittiprojekteissa
  • tiedot terassilautojen teknisistä ominaisuuksista, kestävyydestä ja hoitamisesta
  • rakentamismääräysten noudattaminen ja LEED-sertifiointikelpoisuus
  • räätälöidyt vaihtoehdot suuriin puumuovikomposiittiprojekteihin
  • koulutuspäivät jatkuvan ammatillisen kehityksen turvaamiseksi
  • tehdaskäynnitProjektitukeen voi ottaa yhteyttä:

UPM ProFi järjestää yhteistyössä paikallisten maisemasuunnittelijoiden ja -arkkitehtien kanssa komposiittiterasseja koskevaa koulutusta ja tarjoaa neuvontaa puumuovikomposiittiprojekteihin. Olemme GaLaBaun jäsen Saksassa, UNEP:n jäsen Ranskassa ja BALI:n sekä RIBA:n jäsen Isossa-Britanniassa. Pyydä meiltä lisätietoja.

Horizontal divider

 

Suomessa, Saksassa ja Yhdysvalloissa suunnitellut sekä valmistetut UPM ProFi -tuotteet on luotu kestämään erilaisissa puumuovikomposiittiprojekteissa. Tuotteilla on siitä huolimatta kattavat takuut, joiden taustalla on UPM, maailmanlaajuinen valmistaja, jonka liikevaihto on yli 10 mrd. € (2015).

Takuut takaavat UPM ProFi -tuotevalikoiman rakenteellisen kestävyyden vuosiksi eteenpäin tuotteesta ja käyttötarkoituksesta riippuen. Täydelliset tiedot saa projektitukipalvelusta.

UPM The Biofore Company 

​Uuden metsäteollisuuden edelläkävijänä UPM yhdistää bio- ja metsäteollisuuden ja rakentaa uutta, kestävää ja innovaatiovetoista tulevaisuutta. Tuotteet perustuvat uusiutuviin raaka-aineisiin ja ovat kierrätettäviä.

UPM ProFi osana maailman suurinta Biofore-yhtiötä »