UPM ProFi – korkealaatuinen komposiittiterassi kotipihoihin

UPM ProFi komposiittiterassi

Tyyliä ulkotiloihin: valmistusprosessin aikana koteloidut kuidut takaavat, että  UPM ProFi -tuotteiden tyyli ja ulkonäkö säilyvät vuodesta toiseen.

Nyt voit tilata suoraan kotiisi UPM ProFi-näytepalan, tai vaikka useammankin värisävyn. Voit myös tunnustella näytepalan pintaa ja tarkastella sen ulkonäköä.

› Tilaa näytepala
Horizontal divider

Oikean terassimateriaalin valinta

Horizontal divider

​Ulkotiloissa olosuhteet ovat haastavampia kuin sisällä. Sade, pakkanen ja auringon ultraviolettisäteet voivat jättää jälkensä rakennusmateriaaleihin. Kylmältä tuntuvat kiviset tai keraamiset laatat olivat pitkään ainoa kestävä materiaalivaihtoehto ulkoterasseihin ja patioihin, ja ne vaativat työlästä pohjakäsittelyä.

Puu on suosittu terassimateriaali, sillä se tuntuu luonnolliselta ja miellyttävältä ja puurakenteet on nopea asentaa. Kaunis puuterassi edellyttää kuitenkin työlästä huoltoa vuosittain. Komposiittimateriaali (tai puumuovikomposiitti) ratkaisee perinteisten materiaalien ongelmat: se tuntuu luonnolliselta, on helppo asentaa ja vaatii vain vähän hoitoa.

Komposiittiterassin edut voivat kuitenkin jäädä vähäisiksi, jos kustannuksissa säästetään liikaa. Kaksi eri komposiittituotetta voi näyttää ostohetkellä samanlaisilta, mutta jo puoli vuotta sateessa, auringonvalossa ja pakkasessa voi tuoda huokeampien ja heikompilaatuisten tuotteiden heikkoudet esiin selvästi.

Löydä lähin jälleenmyyjä »

UPM ProFi komposiittiterassi | ominaisuudet

Komposiittiterassien raaka-aineena käytetään kuitua (puu, riisi, bambu) ja polymeereja (polyeteeni, polypropeeni, pvc). Lisäaineet, kuten väriaineet, ultraviolettisuojaus ja sidossaineet, parantavat tuotteiden ominaisuuksia. Komposiittiterassien valmistus alkoi Yhdysvalloissa 1990-luvun alussa ja Euroopassa 2000-luvun alussa. Komposiitti on ekologinen ja kestävä vaihtoehto trooppiselle kovapuulle, sillä suuri osa käytetystä kuidusta ja polymeeristä on kierrätettyä.

Ensiluokkaiset komposiittiterassit tuntuvat miellyttäviltä, kestävät pitkään ja näyttävät upeilta:

  • Suljettu pinta hylkii likaa.
  • Oikea polymeerikoostumus parantaa iskunkestävyyttä.
  • Polymeerin (kallis) ja kuidun (halpa) oikealla suhteella saadaan matala vedenimeytymä.
  • Laadukas väripigmentointi ja ultraviolettisuojaus säilyttävät värit kirkkaina pitkään.
  • Pintatekstuuri on pitävä myös märkänä.
Horizontal divider

UPM ProFi -komposiittiterassituotteet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa, Saksassa ja Yhdysvalloissa. Tuotemallistoja on kaksi: UPM ProFi Design Deck ja UPM ProFi Classic Deck.

UPM ProFi Design Deck -valikoima:
raikas ja moderni tyyli

UPM ProFi Design Deck -tuotteiden suljettu pinta on pitävä ja muistuttaa kiveä. Patentoidun komposiittimateriaalin selluloosakuidut ovat pääosin peräisin kierrätetystä tarralaminaatista. Ligniinittömät kuidut eivät harmaannu puun tavoin, joten UPM ProFi -terassin värit säilyvät kirkkaina ja raikkaina perinteisiä komposiittiterasseja pidempään.

Komposiittimateriaalin kuitupitoisuus on noin 50 %, ja kuidut on täysin koteloitu polymeeriin. UPM ProFi Deck -lautojen ontelorakenteessa käytetään polypropeenia, jonka ansiosta lauta on yhtä luja ja kestävä kuin umpinainen lauta, vaikka painaa 30 % vähemmän. Terassilautojen vedenimeytymä on erittäin matala, joten terassin voi asentaa ilman kallistusta.

UPM ProFi Deck -valikoimassa on asennusta helpottavia ainutlaatuisia komponentteja ja lisävarusteita, kuten patentoidut porraslaudat.

Tutustu UPM ProFi Design Deck -valikoimaan »

UPM ProFi komposiittiterassi | Design Deck -valikoima

UPM ProFi komposiittiterassi | Classic Deck -valikoima

UPM ProFi Classic Deck -valikoima:
luonnolliset puun sävyt ja tuntu

UPM ProFi Classic Deck -tuotteissa on suljettu ja pitävä pinta. UPM ProFi Lifecycle -valikoiman kierrätyskuitu on amerikkalaista puna- ja valkotammea.

UPM ProFi Classic Deck -tuotteet tuntuvat ja näyttävät trooppiselta lehtipuulta toisin kuin muovilla pinnoitetut komposiittiterassit. UPM ProFi Classic Deck -tuotteiden kuitupitoisuus on noin 50 %, ja komposiittimateriaali hylkii tehokkaasti likaa ja kosteutta. Umpilauta sisältää HD-polyeteeniä, johon kuidut on koteloitu.

Monipuolisten terassivarusteiden ansiosta asennus on nopeaa ja turvallista.

UPM ProFi -komposiittiterassituotteissa ei käytetä ympäristösyistä lainkaan PVC:tä, ja niiden sahausjätteet voi hävittää talousjätteen mukana. (UPM:n tehtaissa tuotantojäte hyödynnettään  ja vastaavaa kierrätyspalvelua tarjotaan myös suuriin rakennusprojekteihin.)

Tutustu UPM ProFi Classic Deck -valikoimaan »

Horizontal divider

Terassin suunnittelu ja asennus

UPM ProFi komposiittiterassi | Terassin suunnittelu

​Terassin suunnittelu

UPM ProFi -komposiittiterassivalikoima koostuu modernin raikkaasta Design Deck -mallistosta ja luonnollisen lehtipuun sävyisestä Classic Deck -mallistosta. Terassin muotoon ja ulkonäköön voi vaikuttaa asentamalla lautoja eri suuntiin, yhdistelemällä värejä, luomalla kuvioita ja kulmia ja käyttämällä laudan eri puolia.

Referenssejä asunnoista »
UPM ProFi komposiittiterassi | Deck Planner

​Piirustukset ja laskelmat

Komposiittilaudoissa ei ole oksakohtia tai muita puun laatuongelmia ja poikkeamia, joten sahausjätettä ja hävikkiä kertyy vähemmän. Materiaalin käytön voi lisäksi optimoida tarkalla suunnittelulla. UPM ProFi Deck Planner auttaa suunnittelussa ja laskee eri materiaalien menekin tarkasti.

Deck Planner -terassinsuunnittelutyökalu »
UPM ProFi komposiittiterassien jälleenmyyjät

​Materiaalin hankinta

UPM ProFi -tuotteita on saatavana puu- ja rakennusmateriaalien toimittajilta eri puolilla Eurooppaa. Lisäksi toimittajilta saa esitteitä, mallikappaleita ja teknistä apua.

Komposiittiterassien jälleenmyyjät »
UPM ProFi komposiittiterassien asennus

​Terassin asennus

Komposiittiterassin asennus vastaa pitkälti puuterassin asennusta. Asennuksessa voidaan käyttää samoja työkaluja kuin puuterassin asennuksessa. Komposiittimateriaali poikkeaa kuitenkin puusta muutamalla tavalla, joten asennusohjeita on noudatettava tarkasti. UPM ProFi -lisävarusteet helpottavat vaikeita asennusvaiheita – esimerkiksi portaiden rakentaminen onnistuu helposti UPM ProFi -porraslaudoilla.

Ammattiasentajille suunnattu UPM ProFi -sertifiointiohjelma tarjoaa tietoa kehittyneistä rakennustekniikoista ja materiaalien ominaisuuksista. Alla on linkki sertifioitujen UPM ProFi -asentajien luetteloon.

UPM ProFi Deck -asennusohjeet (PDF) »
UPM ProFi Classic Deck -asennusohjeet (PDF) »
Komposiitin asennus »
Löydä lähin komposittiterassin asennuspalvelu »

Horizontal divider
UPM ProFi komposiittiterassien huolto ja puhdistus
​UPM ProFi -komposiittiterassituotteet ovat erittäin helppohoitoisia. Tuotteiden pinta on suljettu, kuidut on täysin koteloitu polymeeriin ja ultraviolettisuoja on vahva.

Puuterasseista tuttua hiontaa, öljyämistä tai lakkausta ei tarvita. Kaikkia ulkotilojen rakennusmateriaaleja kannattaa kuitenkin huoltaa ja puhdistaa jonkin verran. Tavallisesti riittää ajoittainen pesu painepesurilla tai vesiletkulla ja harjalla. UPM ProFi -komposiitit kestävät hyvin myös pesuaineita.

On myös tärkeää varmistaa ilmankierto terassin jokaiselta suunnalta, jotta likaa tai roskia ei kerry terassin alle tai päälle. (UPM ProFi -alumiinikiskot ja -saumanauhat estävät likaa ja roskaa putoamasta lautojen väliin.)

UPM ProFi Deck -hoito-ohjeet (PDF) »
UPM ProFi Lifecycle -hoito-ohjeet (PDF) » 

Takuu​​

UPM ProFi -komposiittiterassituotteet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa, Saksassa ja Yhdysvalloissa. Ne kestävät pitkään vaikeimmissakin olosuhteissa. UPM ProFi -komposiittiterassit soveltuvat todistetusti yhtä lailla Lapin paukkupakkasiin kuin Dubain paahtavaan kuumuuteen. Tuotteiden takuu kattaa rakenteen kestävyyden tuotteen ja käyttötarkoituksen mukaan määritetyn ajanjakson ajan. Täydet takuutiedot saa UPM ProFi -jakelukumppaneilta.

UPM on ympäri maailmaa toimiva metsäteollisuuden edelläkävijä. Yhtiön liikevaihto vuonna 2015 oli yli 10 miljardia euroa, ja sillä on toimintaa 65:ssä ja tuotantolaitoksia 13 maassa. UPM:n palveluksessa on noin 19 600 työntekijää maailmanlaajuisesti. Yhtiön osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsingin pörssissä.
 
Löydä lähin jälleenmyyjä »
UPM-konsernin verkkosivusto »

UPM ProFi komposiittiterassi valmistettu Suomessa, Saksassa ja USA:ssa