UPM ProFi: ympäristötietoa

UPM ProFi ympäristötietoa

UPM ProFi -puumuovikomposiitti on ensimmäinen tarralaminaattijätteen teollisuusluokan kierrätysratkaisu. Innovatiivisessa valmistusprosessissa käytetään tarralaminaatin valmistuksen ja käsittelyn sivutuotteina syntyviä selluloosakuituja ja muovipolymeerejä. UPM ProFi -materiaalia voi kutsua myös paperimuovikomposiitiksi tai komposiitiksi.

Kaikki raaka-aineet ovat myrkyttömiä ja vaarattomia ympäristölle, eikä niissä käytetä PVC:tä. UPM ProFi -tuotteissa ei ole myöskään haitallisia kemikaaleja, joten ne voi elinkaarensa lopussa hävittää tavallisen sekajätteen tai energiajätteen mukana.

UPM Biocomposites -yksikölle on myönnetty useita sertifikaatteja, kuten PEFC ja FSC. Kaikki UPM Biocomposites -yksikön sertifikaatit on listattu Certificate Finder -palvelussa osoitteessa upm.com.

Horizontal divider

Kierrätetty

UPM ProFin pääraaka-aine on tarralaminaattituotannossa hyödyntämättä jäävät paperi ja muovi. Koska tälle ylijäämämateriaalille ei ole muuta merkittävää kierrätyskäyttöä, UPM ProFin valmistus vähentää kaatopaikka- ja polttojätteen määrää.

Kierrätettävä

UPM ProFi -tuotteet voidaan kierrättää ja jauhaa uusien UPM ProFi -tuotteiden raaka-aineeksi. Tuotantoprosessissa ei synny juuri lainkaan jätettä, vaan kaikki jäämät käytetään uusien UPM ProFi -tuotteiden raaka-aineeksi.

UPM ProFi -tuotteet kierrätettyjä ja kierrätettäviä 

Horizontal divider

UPM ProFi ympäristö 

​Kestävä materiaali

UPM ProFi on kestävä materiaali ja säilyttää upean ulkonäkönsä vuodesta toiseen. Puumuovikomposiitti on käytännössä ligniinitön materiaali, joten se kestää hyvin ultraviolettisäteilyä haalistumatta.

Ei haitallisia kemikaaleja

UPM ProFi ei sisällä haitallisia kemikaaleja, joten elinkaarensa lopussa sen voi hävittää tavallisen sekajätteen tai energiajätteen mukana.

Ei PVC-muoveja

Raaka-aineeseen lisättävä muovi on puhdasta polypropeenia. PVC:tä ei käytetä lainkaan.
Horizontal divider

​Mahdollisimman vähän pakkausmateriaalia

UPM ProFi -tuotteet on pakattu ilman tarpeettomia paperi- tai muovikääreitä.

Kestävä tuotantotapa

Valmistuksessa käytettävä vesi kierrätetään suljetussa järjestelmässä, ja suuri osa tuotantojätteestä kierrätetään uusiin tuotteisiin.

Paikallista ajattelua

UPM ProFi -tuotteita valmistetaan sekä Suomessa että Saksassa lähellä tarralaminaattijätteen syntypaikkoja ja päämarkkina-alueita. Tämä vähentää sekä raaka-aineen että valmiin tuotteen kuljetustarvetta.

UPM ProFi ympäristö